Alledaagse Heiligen en Andere Verhalen

Archimandriet Tichon (Sjevkoenov)

Alledaagse Heiligen en Andere Verhalen
ISBN: 9781784379186
Formaat: 229mm x 152mm
Paperback, 394 pagina's
Publicatiedatum: 18th May 2018
Paperback: €23,99
EPUB: €9,99
PDF: €9,99
Kindle: €9,99

Beoordeling: 0 stem(men).

Add to basket

Categorie: Literatuur, Non-Fictie
Niveau: Russische Literatuur

In 2012 was Alledaagse Heiligen en Andere Verhalen dé sensatie in Rusland op boekengebied. De schrijver Tichon (Sjevkoenov), archimandriet van de Russisch-Orthodoxe Kerk, ontving voor het boek de onderscheiding ‘Proza van het Jaar’, één van de meest prestigieuze, literaire prijzen van Rusland.

De verhalenbundel wordt terecht gezien als een uitstekend voorbeeld van kloosterproza. De lezer treft hierin verhalen uit het leven van de auteur, maar ook fragmenten uit preken, biechten, parabels en nog veel meer.

“Praktisch alle geschiedenissen die in het boek staan gebruikte ik in mijn preken. Het maakt allemaal deel uit van ons kerkelijk leven. Een preek is immers ook gebouwd op de overdenkingen van de Heilige Schrift, op verklaringen van kerkelijke gebeurtenissen door de heilige vaders en op de voorbeelden van hun levens. Ik vertelde ze aan de broederschap, aan mijn vrienden. Velen van hen gaven me nadrukkelijk advies, maar verlangden vervolgens dat de verhalen werden opgeschreven.”

In Rusland zijn al meer dan miljoen boeken verkocht, het boek van archimandriet Tichon is vertaald in het Duits, Engels, Pools en Grieks, op dit moment wordt de uitgave in nog een aantal andere talen voorbereid.

"Een paar jaar geleden publiceerde archimandriet Tichon Sjevkoenov het boek Alledaagse heiligen en andere verhalen, dat weliswaar gaat over echte mensen, maar leest als een Russische variant op Don Camillo." Pater Hugo, Katholiek Nieuwsblad

Archimandriet Tichon (Sjevkoenov)

Archimandriet Tichon (Sjevkoenov) dient de Russisch-Orthodoxe Kerk in het Sretenski klooster in Moskou. Hij is secretaris van de Culturele Raad van het Patriarchaat en lid van de Adviesraad voor Kunst en Cultuur van de president van de Russische Federatie.

Naast auteur van diverse boeken en documentaires is hij hoofdredacteur van het internetportaal http://www.pravoslavie.ru en geeft hij leiding aan de uitgeverij van het Sretenski klooster. Archimandriet Tichon neemt zelf actief deel aan het culturele en maatschappelijke leven van Rusland.

Voor zijn werk in dienst van de kerk en zijn streven voor het behoud van de geestelijke en culturele tradities van Rusland zijn hem diverse onderscheidingen toegekend.Publicatiedetails:

Omslag:  Paperback , 394 pagina's
ISBN: 9781784379186
Formaat: 229mm x 152mm

Omslag:  EPUB , 394 pagina's
ISBN: 9781784379193
Formaat: EPUB

Omslag:  PDF , 394 pagina's
ISBN: 9781784379216
Formaat: PDF

Omslag:  Kindle , 394 pagina's
ISBN: 9781784379209
Formaat: Kindle

Imprint: Glagoslav


Onze bezoekers bekeken ook...:
  • The Time Of Women
  • Sin
  • The Stone Bridge
  • Christened With Crosses
  • The Vital Needs Of The Dead
Bookmark and Share
email Email naar een collega
Meer Informatie beschikbaar
Andere boeken van
Archimandriet Tichon (Sjevkoenov)
Catalogus 2019

Catalogue 2019

glagoslav-speakers