Poetin

Chris Hutchins en Alexander Korobko

Poetin
ISBN: 9781782670568
Formaat: 203mm x 127mm
Paperback, 440 pagina's
Publicatiedatum: 29th October 2014
Paperback: €24,95
Kindle: €9,95
EPUB: €9,95
PDF: €9,95

Beoordeling: 0 stem(men).

Add to basket

Categorie: Literatuur, Non-Fictie, Russische boeken
Niveau: Russische Literatuur

Vladimir Poetin, die in maart 2012 voor de derde keer tot president van Rusland werd verkozen, is veruit de meest invloedrijke en mysterieuze politicus ter wereld.

Hoewel hij al lange tijd wereldwijd in de belangstelling staat, was een gedegen biografie van Poetin tot nog toe moeilijk te vinden. Poetin is een diepgaand, persoonlijk relaas over het leven van de president, waarvoor de auteurs zes jaar lang zorgvuldig onderzoek hebben verricht. Om informatie te verzamelen trok Chris Hutchins naar Rusland en praatte er met iedereen die Poetin heeft gekend vóór zijn snelle opmars in de politiek, van mensen die hem meemaakten als kind en tiener tot kennissen uit de tijd dat hij een jonge geheim agent was.

In dit boek hebben de auteurs er in de eerste plaats naar gestreefd om de biografie van de persoon Poetin te schrijven, en dan pas die van de politicus. Ze wilden de nadruk leggen op wat Vladimir Poetin aan het lachen en het huilen maakt, hoe zijn vrienden en familie hem zien, hoe rijk hij in werkelijkheid is en wat hij nu écht denkt van de oligarchen. Chris Hutchins en Alexander Korobko, beiden vooraanstaande journalisten, geven antwoord op deze en vele andere vragen en lichten een tip van de sluier van geheimhouding waarin Vladimir Poetin is gehuld.

Vertaald naar het Nederlands door Els de Roon Hertoge en Annelies de Hertogh.

"Rusland heeft de Koude Oorlog definitief verloren, maar, zo stelt zij, de geschiedenis heeft ons echter geleerd dat het vernederen van een verslagen tegenstander averechts werkt. Zij dringt dan ook aan op grotere sensibiliteit voor de Russische belangen. Dat zal mogelijkheden scheppen voor een nieuwe dialoog. De auteurs van deze biografie zijn beiden politiek onafhankelijke journalisten, zo heb ik de indruk. Ik heb zelf geprobeerd die biografie zo objectief mogelijk te bespreken, als exponent van de westers-liberale ideologie." Wim Couwenberg, Civis Mundi


"Het boek geeft een fascinerend beeld van een van de meest turbulente perioden uit de jongste geschiedenis: de ineenstorting van de Sovjet-Unie en, in het kielzog daarvan, van het hele Sovjetimperium in Oost-Europa, maar ook van de worsteling van het nieuwe Rusland om aansluiting te vinden bij de moderne wereld. Dit alles wordt geschetst aan de hand van de carrière van Poetin." Huub Bartman, Literair Nederland

Chris Hutchins

Chris Hutchins is een befaamd journalist met jarenlange ervaring in de Britse media. Hij schreef voor gevestigde namen als Daily Express, Today en The Sunday Mirror. Hutchins publiceerde eerder al verhelderende biografieën van verschillende beroemdheden, onder wie de Britse koninklijke familie, de familie Onassis, de Russische oligarch Roman Abramovitsj en The Beatles.

Alexander Korobko

Alexander Korobko is een Russische journalist en televisiemaker die momenteel in Moskou woont en werkt. Korobko werkt als verslaggever in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen televisiezender, Russian Hour TV.Publicatiedetails:

Omslag:  Paperback , 440 pagina's
ISBN: 9781782670568
Formaat: 203mm x 127mm

Omslag:  Kindle
ISBN: 9781782670599
Formaat: Kindle

Omslag:  EPUB
ISBN: 9781782670582
Formaat: EPUB

Omslag:  PDF , 440 pagina's
ISBN: 9781782670605
Formaat: PDF

Imprint: Glagoslav


Onze bezoekers bekeken ook...:
  • The Time Of Women
  • Sin
  • The Stone Bridge
  • Christened With Crosses
  • The Vital Needs Of The Dead
Bookmark and Share
email Email naar een collega
Meer Informatie beschikbaar
Andere boeken van
Alexander Korobko
Chris Hutchins
Catalogus 2019

Catalogue 2019

glagoslav-speakers