Manuscripten

Glagoslav Publications accepteert manuscripten in het Engels en in het Nederlands,  van auteurs, vertalers of via de bemiddeling van literaire agenten.

Voordat u beslist om uw manuscript in te zenden, raden wij u aan onze publicatielijst te bestuderen om een indruk te krijgen van onze doelstellingen.

Onze interesse ligt in fictie en non-fictie over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland.

Wij zoeken vooral naar werken die zich richten op de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de Slavische wereld. We bekijken alle manuscripten die in thema overeenkomen met deze doelstelling, maar we laten de literaire kwaliteit van de manuscripten de doorslag geven.

U kunt uw manuscript inzenden per email naar contact@glagoslav.com onder vermelding van de titel en de naam van de auteur/vertaler als onderwerp van de email.

Manuscripten moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • Alle tekst moet worden aangeleverd in Word.doc;
  • Lettertype: Times New Roman, 12-punts, dubbele regelafstand (2,0);
  • Inclusief synopsis een apart Word.doc of PDF-document (niet minder dan 500 woorden, niet meer dan 5000 woorden);
  • Inclusief biografie van de auteur in een apart Word.doc of PDF-document, met vermelding van literaire prijzen en andere nominaties voor het ingezonden werk of voor andere publicaties;
  • (Indien  van toepassing:) inclusief CV van de vertaler in een apart Word.doc of PDF-document;
  • In het geval van een vertaling moeten de originele titel en publicatiedatum worden vermeld in de synopsis of in de tekst in de email.

Vanwege de specifieke kenmerken van onze markt, vragen wij dat alle ingediende manuscripten in het Engels worden bewerkt volgens The Chicago Manual of Style.

Wij trekken vier weken uit voor de verwerking van en reactie op uw inzending.

Bookmark and Share
Catalogus 2019

Catalogue 2019

glagoslav-speakers